Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

joi, 18 august 2016

Limba română clasa a IV-a

Fișa este concepută pe baza unui fragment din lectura „Cartea cu Apolodor” de Gellu Naum, o excelentă lectură pentru școlăreii care sunt în clasa a IV-a.

Limba română clasa a IV-a

Fișa conține un alt set de exerciții, variate ca cerință dar și din punct de vedere al gradului de dificultate. Școlăreii vor lucra cu plăcere exercițiile, întrucât, prin varietatea lor, se evită monotonia și rutina:

Limba română - Felul substantivelor

Fișa îi ajută pe școlărei să-și revizuiască noțiunile despre felul substantivelor: comune și proprii. Textul inițial poate fi transcris în caiete sau doar citit cu atenție.

Pictură pe...haine

Una din activitățile preferate din vacanță este cea în care reușim să inventăm jocuri noi în care toți să ne simțim bine. Tocmai eram într-un moment în care nu știam exact ce să mai inventez când am descoperit într-un supermarket, absolut întâmplător, un set de acuarele speciale pentru pictat pe haine. Auzisem ceva despre astfel de culori, dar credeam că se găsesc doar în magazinele de specialitate. Cu câteva luni în urmă căutasem și pe internet și am găsit, dar taxele poștale erau aproape - dacă nu mai mult - decât costul culorilor pe care ni le doream. Așa că...bine că am găsit și ni le-am cumpărat imediat.