Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

vineri, 16 septembrie 2016

Ce este istoria?

Prima lecție de istorie ne va lămuri cu privire la obiectul de studiu al acestui obiect și însemnătatea lui. Elevii vor primi o fișă pentru portofoliu cu imagini ce reprezintă izvoare istorice. Schița lecției o vor scrie, bineînțeles, în caiete:


                          Despre istorie și importanța studierii ei

                                                                    -schiță de lecție-


          Istoria este știința care studiază trecutul societății omenești, din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre. Istoria ne învață evenimentele din trecut, modul de viață al oamenilor, cum și-au făurit unelte și arme, cum își construiau casele, cum organizau statele, cei mai vrednici conducători și bătăliile cele mai importante.
        Istoria este povestea oamenilor bazată pe fapte reale. Istoricii scriu despre faptele petrecute în trecut bazându-se pe documente, cronici, inscripții, memorii scrise de oamenii care au trăit acele vremuri. Aceste dovezi ale istoriei se numesc izvoare istorice. Izvoarele istorice sunt descoperite de arheologi prin săpături.
        Toate popoarele au o istorie a lor. Poporul român are o istorie zbuciumată, bogată în fapte de vitejie, cu domnitori curajoși.
Fișa pentru portofoliu

Elementul surpriză:

Imaginile, printate pe carton, vor fi tăiate „aleatoriu” formând un puzzle pe care școlăreii îl vor construi. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu