Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

marți, 5 mai 2015

C.L.R.-„Biletul”


Oricât am avea parte de „prelegeri” din partea tuturor că materia s-a „aerisit” și este mai „ușoară”, eu rămân la convingerea mea: este multă, înghesuită, cu multe amănunte... Dar timpul nu stă pe loc, oricât am vrea, așa că e o utopie să crezi că-ți vor veni mereu idei noi, că poți zilnic să-ți planifici ideile sub formă de joc, astfel încât activitatea de învățare să fie plăcută, interesantă, captivantă iar elevii să rețină cu ușurință noile noțiuni.

Rațele și vânătorii - JOC

Este un joc destul de bine cunoscut de copii. Avem nevoie de o minge și...voie bună.
Regulamentul este destul de simplu: doi copii sunt „vânători” iar ceilalți „rățuștele”.

Eu am poftă de... JOC

Jocul reprezintă pentru copil a doua sa natură. Vremurile se schimbă..jocurile sunt altfel. Am învățat alături de copii acest joc și... m-au surprins. Jocul nu are reguli agresive, e foarte calm și „așezat”, joc pe care ni-l dorim în pauze... Copiii se distrează, jocul continuă și...nu e risc de accidente!
Încă de ieri vremea dădea semne că se va îndrepta iar astăzi a fost un timp minunat, numai bun pentru joacă în curtea școlii. Ce jocuri am jucat?

Jocul Eu am poftă de..... este ușor de organizat, are reguli simple și l-a putut juca și Teo care are mâna luxată (un mic accident cu rolele, acasă). La acest joc pot participa oricât de mulți jucători. Este nevoie de o bandă de elastic și....voie bună.