Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

sâmbătă, 5 octombrie 2013

Fișă:Litera „a”

Pentru ca școlăreii să învețe cu plăcere și interes, vor avea de completat o fișă cu sarcini diverse. Astfel, prin joc, ei își vor exersa puterea de atenție și concentrare, iar învățarea va fi activă.

Fișă: Numărul și cifra 1

Hai să zicem una/Să se facă două
Două mâini copilul are/Una este luna!
 Această fișă o vor avea școlăreii de rezolvat în cadrul activității de învățare a numărului și cifrei 1.

Muzică și mișcare

Activitatea, prin denumirea pe care o are, presupune îmbinarea armonioasă a muzicii cu mișcarea. De curând școlăreii au învățat un cântecel care le face mare plăcere, în special că el poate fi cântat și la alte activități, ca un moment recreativ sau de „dezmorțire”. Cântecelul poate fi „îmbogățit” cu tot felul de mișcări, în funcție de imaginația cadrului didactic:

Dezvoltare personală- Despre mine

Fiecare școlărel sau școlăriță este unic, deosebit și isteț în felul său. În cadrul activității „Despre mine” am aflat lucruri deosebit de interesante unii despre ceilalți. Fișele ne-au ajutat să ne exprimăm mai bine.

Toamna-pictor singuratic

   Toamna,regina cu păr brumat, și-a intrat pe deplin în drepturi. A pus stăpânire mai întâi pe pădurea care stă de strajă la marginea satului. Și-a scos acuarele magice și pensulele fermecate și s-a apucat de pictat...

Pagină liniată matematică

Activitățile matematice au farmecul lor iar școlăreii participă cu mare plăcere la acestea. Pagina liniată ce va fi lipită pe tablă îi va ajuta să-și exerseze cunoștințele.

Pagină liniată tip I

Școlăreii adoră să iasă la tablă pentru a-și demonstra cunoștințele dobândite. Le-am pregătit un model de pagină liniată pe care, după ce va fi lipită pe tablă, ei vor scrie în voie semne grafice, litere, silabe, folosind markere colorate.