Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

luni, 2 aprilie 2018

Decor de primăvară: Rândunele în zbor

Deja este recunoscut faptul că învățătorii și educatorii alocă un mare timp amenajării decorurilor tematice. Fie că aduc un farmec deosebit sălii de clasă, fie că sunt realizate sub forma unor colțuri tematice - pe hol sau într-un alt spațiu - aceste minunate „oaze de culoare” aduc cu ele frumusețea anotimpurilor și îi încântă pe copii prin culoare și prospețime.

M-am gândit că școlăreii vor fi foarte încântați dacă, la întoarcerea din vacanță, vor fi primiți într-un decor nou, colorat, așa că am început confecționarea unui decor dedicat primăverii.
Un prim-pas în realizarea unui decor al primăverii ar putea fi reprezentat de confecționarea unor minunate rândunele. Sursa de inspirație este, bineînțeles, „prietenul” Google, doar că am realizat șabloanele în așa fel încât, lipite suprapus, imaginea să apară față/verso iar rândunelele astfel confecționate să poată fi folosite și pentru decorarea ferestrelor.
Modelele sunt simple și trebuie decupate două câte două, lipite suprapus și...gata! acum, în funcție de inspirația fiecăruia, ele pot fi folosite pentru decorul din clasă, pe hol, în completarea unor colaje de primăvară etc.
Șablonul folosit în confecționarea rândunicilor este următorul:
După ce au fost decupate și lipite, ele pot da un farmec sporit lucrărilor școlăreilor, pot fi aplicate pe fereastră sau într-un minunat colaj de primăvară:
Rândunele în zbor

Stol de rândunele

Colaj de primăvară cu flori și rândunele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu