Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

joi, 2 noiembrie 2017

Săptămâna Altfel: În lumea poveștilor (III)

Ne jucăm cu personaje din povești!

Pentru că tema noastră se referă la lumea minunată a poveștilor, dar și a personajelor atât de iubite de copii, m-am gândit să realizez câteva jocuri care să aducă în clasă o atmosferă plăcută și relaxantă.

 În primul rând vom confecționa un cub care înfățișează imagini cu diferite personaje din poveștile cunoscute.Jocul se va desfășura în echipe de doi elevi. Ei vor arunca pe rând cubul și își vor adresa reciproc întrebări cu privire la personajul afișat. (Cum se numește povestea în care apare acest personaj? Este personaj pozitiv/negativ? Ce ți-a plăcut/nu ți-a plăcut la acest personaj?etc)
Al doilea joc se va desfășura, deasemenea, în pereche. În primul rând școlăreii vor colora tabla de joc pentru a obține o imagine frumoasă și atrăgătoare. În desfășurarea acestui joc mă voi ajuta de o mică poveste introductivă: Scufița Roșie a plecat din nou prin pădure dar, de data aceasta, ea își dorește foarte mult să se întâlnească și cu alte personaje din povești. Bunicuța i-a povestit cândva că în adâncul pădurii se află un castel minunat în care locuiesc toate personajele din basme. Ea a pornit pe cărarea plină cu flori, printre brazi semeți și verzi ca smaraldul și se grăbește foarte tare deoarece toate celelalte personaje o așteaptă să dea o mare petrecere în cinstea ei:

Ca jetoane, în jocul nostru, vom folosi pur și simplu „buline” decupate din carton colorat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu