Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

luni, 4 septembrie 2017

Câte litere are numele tău?

Prima săptămână de școală la clasa pregătitoare este dedicată cunoașterii micuților școlărei. Jocul „Câte litere are numele tău” îmbină această activitate de cunoaștere cu activități distractive de numărate, clasificare și (eventual) de recunoaștere a unor litere pe care școlăreii le pot denumi.
Într-un tabel desenat pe o coală de flipchart se lipește/se scrie numele copilului care iese la tablă și se prezintă: „Bună, numele meu este.... și am șase ani”. După scrierea numelui, el numără literele și, dacă se descurcă, poate să scrie cifra corespunzătoare.
 Jocul poate reprezenta punctul de plecare în desfășurarea unor activități de prin care se recunoaște sunetul inițial al numelui - de exemplu David=sunetul d - iar școlăreii să numească alte cuvinte care încep cu acest sunet. Se poate identifica cel mai „lung” și cel mai „scurt” nume și activitățile pot continua în funcție de imaginația fiecărui „conducător de joc”. Pentru o bună înțelegere a jocului am exemplificat în tabelul de mai jos (deși prefer să-l desenez pe foaie de flipchart și să folosesc cele mai colorate carioci):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu