Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

vineri, 7 octombrie 2016

Împăratul Traian


Este important ca toți școlăreii să cunoască o parte din istoria care ne caracterizează. Luptele dintre daci și romani au înfruntat trecerea timpului și au dat naștere la numeroase legende.
Acum a sosit momentul ca școlăreii să cunoască puțin din caracterul marelui împărat Traian, cel care, potrivit istoriei, l-a înfrânt pe Decebal abia la a doua încercare. m încercat să oferim școlăreilor câteva informații simple, pe înțelesul lor, evitând date greoaie și dificil de reținut.

                                        Împăratul Traian

                                                       =schiță de lecție=


Încă de la începutul domniei sale, Împăratul Traian a fost foarte apreciat atât de Senat cât și de oamenii de rând, fiind un caracter extrem de onest și serios. Cu un mare simț al demnității și înzestrat cu o imensă modestie, Împăratul Traian a fost foarte apreciat ca și conducător. Se spune că întra în orașe mergând pe jos și îmbrățișa senatori și chiar oameni obișnuiți. Chiar din timpul domniei sale i s-a dat numele de „cel mai bun” tocmai datorită că a dovedit că este un om educat și o figură puternică.
Împăratul Traian a lăsat în urmă o serie de construcții durabile care să-i cinstească memoria: Columna lui Traian, Forumul lui Traian. Acestea au fost realizate de marele arhitect Apollodor din Damasc și sunt izvoare istorice care au dăinuit până în zilele noastre.
Împăratul Traian era foarte priceput în arta militară și iubea foarte mult războaiele. probabil că, așa cum a vrut să-și asigure nemurirea prin construcții nemuritoare, avea ambiția de a ră.âne pe veci în memoria omenirii în urma unor războaie sau bătălii celebre. Și a reușit acest lucru. Timp de patru secole după moartea sa a rămas tradiția ca unui nou împărat al Romei să i se ureze de către Senat să fie „mai norocos decât Augustus și mai bun decât Traian” în momentul ceremoniei de urcare pe tron.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu