Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

joi, 25 august 2016

Începe școala. Cum ne pregătim?

Zilele se scurg repede și emoțiile unui nou an școlar, precum și febra pregătirilor - binecunoscută de părinți- ne va cuprinde pe toți. Nu uitați că, acum când au mai rămas doar trei săptămâni până la un nou START este timpul potrivit să ne pregătim puțin copiii pentru școală. Pentru ca totul să meargă bine și să evităm stresul, iată câteva sfaturi:


  • Încercați să „reorganizați” programul zilnic al copilului. Toți copiii obișnuiesc în perioada  vacanței de vară să meargă la culcare mult mai târziu, lucru care atrage în mod normal trezitul de dimineață mai târziu. Nu-i nimic! E timpul ca, treptat, acest lucru să se schimbe. Faptul că deja ziua a devenit simțitor mai scurtă poate fi un avantaj. Pregătirea de seară poate deja să debuteze pe la ora 20.30 astfel încât, la cel târziu ora 22. 15 copilul să fie în pat. Poate vor fi nemulțumiri, dar fiți perseverenți și hotărâți.
  • Dați trezirea mai devreme! Știm că în vacanță micuții s-au obișnuit să lenevească... E timpul să schimbăm acest lucru, dar treptat. Dacă este deja ora 9.30 și copilul nu s-a trezit, foiți-vă, deschideți o ușă la vreun dormitor, începeți să dereticați, astfel încât cel mic să simtă vânzoleala unei zile care abia începe și să se trezească. treptat, faceți acest lucru mai devreme. Totuși, nu exagerați! Un școlar aflat în vacanță se poate trezi  vesel la ora 8.00 dimineața și este O.K.
  • Inventați activități care să grăbească trezirea. Propuneți-i să „studiați” împreună piața în vederea achiziționării rechizitelor. Oricum este timpul să le achiziționați așa că o plimbare dimineața pe la magazinele din cartier nu strică și aveți prilejul să comparați. De la studierea prețurilor faceți o escapadă prin parc și... deja se face ora prânzului.
  • Strecurați, treptat, în program și activități de învățare. Poate caietul de vacanță încă nu este terminat, sau puteți lucra puțin suplimentar, o carte de lectură este foarte utilă! Începeți cu perioade mai scurte (30 min.) și prelungiți, treptat, la 1 oră jumătate (nu exagerați! Este, totuși, vacanță!)
  • Reorganizați camera! Este cunoscut și tot mai popularizat faptul că o reorganizare a lucrurilor și mobilierului aduce un schimb pozitiv de energii. Puteți alege să organizați camera împreună cu cel mic sau să optați pentru elementul „surpriză” în care el să-și găsească propria cameră reorganizată - asta depinde de firea și pretențiile copilului. Acum aveți prilejul să vă lămuriți și cu obiectele ce pot fi folosite la școală: stiloul, creioanele colorate, penarul etc. idei mai multe de reorganizare găsiți pe http://proparinti.blogspot.ro/.
  • Rugați-l să scrie propria listă de rechizite- cele care crede că-i sunt necesare. Întocmirea listei îi va face plăcere și este o excelentă activitate cerebrală. Consultați lista împreună și adăugați, de comun acord, ce ar mai fi necesar. 
Toate aceste reguli sunt menite să îl obișnuiască pe copil ușor-ușor cu ideea că începe școala. Veți vedea că stresul noului an școlar se va transforma în o activitate plăcută atât pentru copii cât și pentru părinți. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu