Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

miercuri, 19 august 2015

Forme geometrice(fișă de lucru)

Fișa conține exerciții de identificare a formelor geometrice plane, câteva cerințe care presupun orientarea spațială a obiectelor, exerciții de sortare și clasificare după anumite criterii date. Credem că școlăreii o vor lucra cu foarte mare plăcere:

Semne grafice - clasa pregătitoare

Fișa îi va ține, cu siguranță, destul de ocupați pe micuții școlărei. Aceasta poate fi folosită în perioada alocată recapitulării semnelor grafice, dar și ca fișă de evaluare inițială:

Clasa pregătitoare: Numărăm ...jucării

Fișa de lucru îi provoacă pe micuții școlărei să rezolve o altă sarcină de învățare: numărarea jucăriilor așezate pe raft și să completarea cu cifra potrivită. În plus, în completarea acestei activități se pot desfășura activități de poziționare a obiectelor în spațiu. Pentru aceasta recomandăm formularea unor sarcini precum:

Semne grafice - clasa pregătitoare

Este o fișă în care se exersează scrierea liniuței oblice de la dreapta la stânga. Școlăreii vor „uni” mai întâi picăturile de ploaie, apoi vor scrie semnul caracteristic pe liniatura specifică:

Clasa pregătitoare: linia oblică stânga/dreapta

Dintre toate semnele grafice, liniile oblice sunt cu siguranță preferate de școlărei. Această fișă este dedicată cu precădere scrierii liniuței oblice, de la stânga la dreapta: