Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

sâmbătă, 16 mai 2015

„Înmulțirea cu 6”(exersare)

Încet-încet înmulțirea devine tot mai ușoară și mai interesantă. Totul este să exersăm constant. Și pentru înmulțirea cu 6 am pregătit mai întâi o fișă de exersare care cuprinde exerciții destul de simple, astfel încât exersarea să-i ajute pe școlărei să-și fixeze mai bine noțiunile studiate:

JOC-„Înmulțirea cu 1;2;3”

Un joc distractiv pe care școlăreii îl vor rezolva cu plăcere și vor exersa înmulțirea când unul din factori este 1;2 sau 3. Noi ne-am distrat extraordinar rezolvând și colorând, acum este rândul vostru:

„Înmulțirea cu 2”

Cine spune că matematica este plictisitoare? Iată un joc în care înmulțirea cu 2 devine interesantă și astfel învățarea se realizează într-un mod cât se poate de plăcut. Rămâne să încercați și voi:

Înmulțirea cu 5 (probleme)

A sosit timpul să rezolvăm probleme folosind noțiunile de înmulțire învățate până acum. Problemele nu sunt neapărat dificile, textele sunt ușor de înțeles iar rezolvarea lor devine o adevărată plăcere:

„Înmulțirea cu 5”(aprofundare)

Fișa conține câteva exerciții cu un grad puțin mai ridicat de dificultate. Aceste exerciții pot fi rezolvate chiar și în cadrul orelor de consolidare a înmulțirii cu 5:

„Înmulțirea cu 5”(exersare)

Fișa îi ajută pe școlărei să exerseze înmulțirea cu 5. Ei vor reține mai ușor această înmulțire și vor exersa noțiunile și termenii matematici deja cunoscuți. Exercițiile au un grad mediu de dificultate și elevii le vor lucra cu mare plăcere: