Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

joi, 27 iunie 2013

Sfaturi pentru viitoare mămici

Ați aflat de curând că veți deveni mămică iar vestea v-a umplut sufletul? Fie că sunteți la prima sarcină sau aveți deja copii, realitatea este că bucuria resimțită este întotdeauna foarte puternică. Acum este momentul să renunțați la unele obiceiuri și să acordați o mai mare atenție comportamentului de zi cu zi. Câteva sfaturi v-ar putea fi de ajutor:

Prăjitura ”negresa”

Ingrediente: 1 pachet margarină, 1/2 kg zahăr, 4 linguri cacao, 4-5 ouă întregi, 250g făină.

Mod de preparare: se topește margarina cu zahărul și cacaua peste care se adaugă o ceșcuță de apă. Se lasă la răcit, apoi se adaugă ouăle întregi unul câte unul, amestecând cu telul. Se adaugă treptat făina(250g=9 linguri) și opțional o cană cu nuci tocate . Se obține un aluat ca de chec. Se toarnă în tava unsă și tapetată. Se dă la cuptor.
                                         POFTĂ BUNĂ!

Portret de doamnă învățătoare

    Doamna noastră învățătoare este aparte de tot ce am citit că scriu copiii la sfarșit de clasa a-IV-a.
Poate nu mi-a creat niciodată impresia că are glasul bland sau privirea senină. Nu este mereu coafată și nici nu pot spune că era zilnic numai zambet.

Unește punctele și colorează!

Este vacanță, și dacă timpul ne permite, haideți să ne distrăm puțin! Astăzi vă propunem o activitate pe cât de simplă, pe atât de distactivă: unim punctele, colorăm și...gata!



Cum alegem numele copilului?

Se știe că numele, așa cum ne este dat și-l purtăm toată viața, are o semnificație anume. Unii cercetători chiar afirmă că numele nostru are o puternică influență asupre destinului pe care un copil îl va urma. Tocmai de aceea numele pe care îl dăm unui copil în calitate de părinți este departe de a fi un lucru banal. Copilul va purta acest nume toată viața, și ca adult, și trebuie ales cu grijă. Câteva sfaturi utile vă vor ajuta să vă hotărâți:

Rechizite necesare școlăreilor din clasa I

Orice părinte de școlărel este preocupat ca fiul/fiica lui să dispună de toate resursele necesare pentru a fi cât mai bine pregătit. Toți știm că începutul de an dă startul unor cheltuieli considerabile pentru ca școlăreii noștri să poată avea caiete, cărți, culegeri, auxiliare, eventual uniformă etc. O listă cu minimul de rechizite pe care copilul trebuie s-o aibă bine pusă la punct la început de an este bine-venită oricând. Astfel, cele necesare pot fi cumpărate treptat, din timp, fără să mai așteptăm ”febra” cumpărăturilor din septembrie.