Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

luni, 24 iunie 2013

Gânduri la final de clasa a IV-a

Acum, la sfârșitul claselor primare, mă gândesc la toate clipele petrecute în acești ani. Nici nu mi-am dat seama cum au trecut acești ani. Parcă ieri pășeam emoționat spre școală și eram mândru că sunt elev în clasa I. Dar repede au trecut clipele, zilele, lunile  și anii. Mă bucuram la fiecare sfârșit de an, de rezultatele mele iar părinții erau așa de mândrii! Acum știu că este finalul clasei a-IV-a și un prim capitol al vieții mele de școlar s-a încheiat.  

La sfârșit de clasa a IV-a

Acum, la sfârșitul clasei a-IV-a, îmi aduc aminte prima zi de școală din clasa I. Atunci, în acea zi de septembrie, mergeam emoționată spre școală ca să iau parte la…DESCHIDERE. ”Deschiderea a ce? ” Întrebarea mă debusola.

O amintire hazlie

Eu sunt bucătarul clasei! Așa mă cunosc toți colegii și nu mi-e rușine că îmi place să gătesc. Toți colegii știu că-mi bag nasul în treburile mamei atunci când gătește. Tocmai de la această pasiune a mea am și cea mai frumoasă amintire.

Amintiri de neuitat

Sunt elev în clasa a-IV-a. La începutul anului școlar am fost foarte încântat de faptul că noi suntem cei mai mari din toată școala primară. Aveam impresia că toți ceilalți ”pitici”ne privesc ca pe niște frați mai mari. Eram, cum se spune, ”veteranii școlii”. Și doamna ne trata cu mai multă seriozitate. În unele activități ne lăsa pe noi să decidem ce și cum vom face, și simțeam că am tot mai multă încredere în mine și în puterile mele.

Sfârșit de clasa a patra

Clasa a-IV-a este pe final. Emoțiile îmi umplu sufletul iar amintirile îmi vin în minte strânse frumos, ca într-un album cu fotografii. Nu voi uita niciodată acești ani și-mi voi aminti cu plăcere fiecare moment petrecut alături de doamna.

Sfârșit de clasa a IV-a

Gânduri la sfârșit de an
     Sunt elev în clasa a-IV-a, dar parcurg cu deosebită emoție ultimile zile din acest an școlar. Din septembrie voi fi în clasa a-V-a și cred că toată viața mea de școlar va fi total diferită.
            Acum însă găsesc răgazul necesar pentru a-mi revizui amintirile. Am petrecut trei ani minunați, pentru că eu am venit în această clasă atunci când eram deja în clasa a-II-a. Colegii mi-au fost mereu alături, la bine și la greu. Alături de ei am învățat adevăratele valori pe care trebuie să le respect. Ca și acasă, la școală ne comportam ca o familia, conduși îndeaproape de doamna învățătoare. De aceea cea mai scumpă amintire dinn acești ani de școală au fost atunci când ne-am cumpărat jurnalele și am scris în ele toate gândurile, frământările și lucrurile care ne umpleau viața de farmec. Îmi plăcea să vin la școală, să fiu cu colegii și mi-a plăcut să împart cu ei toate aceste lucruri. Din clasa a-II-a și până acum nici o zi măcar n-a trecut fără să învăț ceva nou, interesant, util. Doamna a știut cum să ne stârnească curiozitatea și roadele muncii dumneaei se văd acum, când ne privește cu atâta mândrie. Tot dumneaei ne spunea mereu :”Timpul pierdut nu se mai recuperează niciodată”. Am crezut din suflet aceste vorbe și n-am pierdut nici o clipă.
            Acum, la sfârșit de clasa a-IV-a, o emoție caldă și plăcută mă învăluie, dar privesc încrezător înainte. Am crescut și acest lucru mă bucură. Vreau să fiu la fel de conștiincios și mai târziu, să-mi bucur părinții, dar știu că, undeva, în sufletul meu, voi purta pentru totdeauna amintirea minunată a acestor ani de școală.
                                                                                                                  

Fișe pentru portofoliu - Scriitori români

Este foarte important ca, pe lângă delectarea cu operele marilor noștri scriitori, să cunoaștem și câteva date biografice esențiale. Aceste  ”Fișe pentru portofoliu” vă vor ajuta să rețineți ușor aceste date.

Listă de lecturi clasa a-IV-a

Dragi școlărei care tocmai ați încheiat o primă etapă a vieții voastre de școlari,
Lecturile pe care vi le propunem vă vor ajuta să pătrundeți în vibrațiile operelor literare asemeni unui ghid prin munții cunoștințelor:

Listă lecturi clasa I

Pentru clasa I am pregătit o listă de lecturi atractivă și variată:

Listă de lecturi clasa a-II-a

O listă de lecturi suplimentare îi va ajuta chiar și pe cei mai mici școlărei să petreacă momente de neuitat în compania cărților preferate:

Modele fișe de lectură

Pentru ca lectura să devină o activitate nu numai plăcută, dar și eficientă, am pregătit pentru voi, dragi școlărei, câteva modele de fișe de lecturi: