Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

duminică, 19 mai 2013

Furtuna - descriere

Dimineața plăcută și prospătă s-a transformat într-o după-amiază ucigător de fierbinte. Soarele, la început blând și prietenos, aruncă acum sclipiri violete peste întreaga natură. Este liniște... Vietățile s-au retras din calea insuportabilei călduri și stau la adăpost, în cuiburi sau vizuini. Doar unori, un rândunel mai curajos, străpunge albastrul cerului. Natura așteaptă împietrită să se întâmple ceva.
      La orizont, ca o prevestire a prăpădului, nori negri, uriași, amenințători întunecă cerul. Un fulger străbate imensitatea albastră. Imediat, un tunet puternic zguduie liniștea. Norii înaintează vizibil, mușcând aprig din cerul limpede. Zarea se întunecă. Norii se adună. fulgerele devin tot mai dese, urmate de tunete care vor parcă să se prindă unul pe altul din urmă. O horă aprigă de picături, vânt și trăznete se dezlănțuie. Auzul nu mai poate distinge: e ropot de ploaie, sau un tunet neîntrerupt?Copacii zbuciumați își leagănă crengile în derivă. Frunzele luate de vânt se agită prin aer căutând o scăpare. Ulițele sunt inundate de șuvoaie tulburi, nestăpânite.
      O jumătate de oră și urletele vijeliei încep să se potolească. Ropotul de ploaie se aude tot mai lin și șovăielnic. Tunetele și-au pierdut puterea, vântul s-a potolit. Norii pornesc în pribegie, spre alte zone, lăsând în urma lor natura înviorată, proaspătă. Soarele zâmbește pe cer pregătindu-se de apus.