Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

vineri, 17 mai 2013

Citate despre copilarie

  • Copilăria este cadoul pe care ni-l dă viața. - Horațiu Mălăiele
  • Un copil poate să învețe un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată, cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește - Coelho
  • Dacă păstrezi copilăria cu tine nu vei îmbătrâni niciodată. - Tom Stoppard
  • Când nu mai ești copil, ai murit demult. Constantin Brîncuși
  • Copilăria este lumea miracolului și a magiei. Copilăria se termină în momentul în care lucrurile încetează să mai fie uluitoare. - Eugen Ionescu.
  •  Nu există decât un singur copil perfect în lumea aceasta și fiecare mamă îl are.
  • Copilăria este ca o oglindă care reflectează în viața de mai târziu primele imagini. - Samuel Smiles.
  • Copilăria este regatul unde nu moare nimeni.- Stephenie Meyer
  • Copilăria este locul în care Dumnezeu poate fi înlocuit cu un simplu surâs. - Costel Zăgan

Bunica mea - compunere

Bunica mea este bătrână. Așa o știu de când m-am născut, cu chipul blând și privirea drăgălașă ca de copil. Are în dreptul ochilor câteva riduri care se accentuează atunci când zâmbește.
-Ce sunt acestea, bunico? am întrebat-o mângâindu-i ridurile.
-Raze de soare, fetița mea, mi-a răspuns bunica și ochii îi sclipeau. Apoi m-a luat în brațe și m-a sărutat pe frunte.

Livada bunicului-compunere

Din toți prietenii pe care-i am, eu sunt singurul care am bunicii speciali. Vă gândiți că poate sunt mai buni, mai răbdători sau mai înțelepți? Ei, aș! Toți bunicii sunt buni,răbdători și  înțelepți. Asta face parte din meseria lor de... bunici. Deci, bunicii mei sunt speciali pentru că locuiesc la țară. Au propria lor gospodărie într-un sat mic, mic de munte, și aici eu vin cu plăcere ori de câte ori am ocazia. Bunicul adoră să îngrijească pomii fructiferi din livada ce se întinde în spatele casei. Toată ziua se plimbă printre merii înfloriți, încărcați de flori cercelate. I-a văruit, i-a săpat, a așezat mici pietricele în jurul lor și le-a văruit și pe acestea. Acum îi vizitează zilnic, de parcă și-ar vizita niște vechi și buni prieteni. Îl auzi mormăind în timp ce se plimbă, ca și cum i-ar întreba de sănătate. Merii falnici și trufași răspund în felul lor: cu crengile ridicate semeț spre cerul ca peruzeaua.