Ajutați-ne să fim eficienți! CONDICA DE SUGSTII

duminică, 28 aprilie 2013

Fluturas colorat

Primăvară...Primăvară... Ce ar fi primăvara fără flori, fluturi, albinuțe? Promitem să le aducem pe toate în atenția dumneavoastră dar nu oricum ci... confecționându-le! Fiți cu ochii pe noi:
Astăzi vom confecționa un fluturaș. Iată cum:

Săptămâna Patimilor - Luni

În Lunea Mare se face pomenirea lui Iosif ,cel de-al unsprezecele  fiu al lui Iacob și al Rahilei,și a smochinului neroditor.
Într-o zi Iacob îl trimite pe fiul său să-i aducă vești de la frații lui, care erau pe câmp cu oile. Aceștia erau foarte invidioși pe Iosif pentru că le povestise următorul vis:

Duminica Floriilor

Duminica Floriilor este o sărbătoare intens trăită de toți creștinii, prin care se comemorează intrarea maiestuoasă a lui Iisus în Ierusalim. Această sărbătoare a fost pentru prima dată menționată în secolul IV.
Sărbătoarea Floriilor este o sărbătoare creștină fără dată fixă, oficierea ei având loc exact în ultima duminică dinaintea Paștelui. Acum se deschide de fapt săptămâna cea mai importantă a creștinătății, numită Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. De acum, în fiecare seară preoții oficiază așa numitele Denii, prin care Iisus este condus pe Drumul Crucii până la moarte și înviere.

       Tradiții, superstiții și obiceiuri din bătrâni:
  • Pe vremuri, în cinstea Sărbătorii de Florii, împărații acordau grațieri celor condamnați la închisoare;
  • Gospodinele adunau frunze de diferite plante din care urma să prepare vopseaua pentru ouă;
  • Cine se spală pe cap în Duminica Floriilor va albi asemenea perilor înfloriți;
  • Fetele pun o oglindă sub păr și această oglindă o vor folosi tot anul pentru a-și vrăji iubiții;
  • Orice floare vei sădi astăzi, va prinde rădăcini;
  • Urzicile înfloresc și nu mai sunt bune de mâncat;
  • Se mănâncă pește.

Crenguță de Paște

Chiar dacă nu este încă Paștele, nu strică să ne exersăm puțin talentul pentru a fi cât mai pregătiți atunci când vom roși ouă...adevărate! Iată ce a ieșit, lucrând cu migală și atenție:

Felicitări de paște

Se apropie Paștele, evenimentul central ce stă la baza întregii creștinătăți! Prin Învierea sa, Iisus a demonstrat tuturor că este cu adevărat fiul lui Dumnezeu.